Rejestracja
Logowanie
Poczta
Forum
Firmy
Polskie Stowarzyszenie na rzecz Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną Koło w Stargardzie realizuje projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej pt. "Nowe umiejętności - nowe możliwości".




Kalendarium imprez


lub jeśli nie posiadasz loginu.
Pamiętaj! Tylko zarejestrowan użytkownicy mogą dodawać tematy i posty bez uprzedniej moderacji!

  Str. 1/7   
Stronicuj po
10
20
50
100
Wszystkie
@@Anita BRIX, Torino
2010-07-11 23:40:00
70. TEMAT.
K?AMSTWO, tj. swobodne podej?cie do faktów; czy?by lichy KABARET ?!

MOTTO: REGU?A: wszystko MO?NA, co NIE MO?NA, byle z CICHA i z ostro?na.

Przesy?am Panu/ poni?szy tekst do wiadomo?ci. Ja ten tekst napisa?em dla 15 letniego m?odego cz?owieka, zachwyconego tzw. __INDEKSEM GLIKEMICZNYM, po którym ten?e m?odzian przyty? w jednym roku ponad 30 kilogramów, i pe?en najg??bszej FRUSTRACJI zapyta? mnie o zdanie. Poni?ej prezentuj? moj? odpowied? dla tego oty?ego m?odzie?ca.

__PODPOWIED?:
1. Wpisz sobie w Google: MONTIGNAC w TVN.
2. Wpisz sobie w Google: YouTube - dieta montignac cz??? 2

tvn.1.
__: http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,17678 Tube
__: http://www.youtube.com/watch?v=IfPMvUy8b filmik wiele wyja?nia.
Zobaczysz swojego naukowca od tego IG, czyli __INDEKSU GLIKEMICZNEGO, który tak do ko?ca nie wie co mówi. Stwierdzenia i T?PA ja?owizna, któr? prezentuje jest widoczna go?ym okiem.
To jaki? iluzjonista i mitoman.
Ale to nie jest ?mieszne, bo przez ten IG, ludzie pogarszaj? stan zdrowia w cukrzycy nadwyr??aj?c swoje trzustki.

Czekolada gorzka min. 70% cacao podnosi poziom cukru o 42%, chleb pumpernikiel, chleb pszenno ?ytni, podnosz? poziom o 53-74% wzrostu po spo?yciu. Figi suszone 58%, a czysta apteczna GLUKOZA o 74%.
Te wzrosty nadwyr??aj? trzustki Polaków. Natomiast politolog od 16 lat w naszym kraju, pisze ?e nale?y spo?ywa? produkty wg IG; szczuple? i leczy? cukrzyc?.
Rozumiem, ?e wg Niego leczenie cukrzycy polega na zam?czaniu trzustki.

Ludzie umieraj? z powodu oty?o?ci i cukrzycy, faza wst?pna to choroby, nadwyr??ony bud?et naszego Pa?stwa, amputacje stóp cukrzycowych, zatory t?tnicze i ?ylne, przeci??one i zatrzymuj?ce si? serca.
No i co, no i ju? czas z tym sko?czy?.

A otyli; przecie? wg Michela MONTIGNACA ser ?ó?ty, szynka wieprzowa czyli ka?dy t?uszcz si? wydali, bo organizm te? wg Tego specjalisty, nadmiar t?uszczu __WYDALI. Produkty o niskim IG (w tabelach masa b??dów) z t?uszczem mo?na spo?ywa? bez ogranicze?. Pytanie zasadnicze: b?azenada czy OSZUSTWO ?!

Cho?by teoria tego oty?ego Pana Michela Monignaca, jakoby w?glowodan o nazwie __B?ONNIK, który jest w?glowodanem NIE wch?aniaj?cym si? do krwi, wg Niego obni?a INDEKS GLIKEMICZNY produktu,
a przecie? IG podobno ma pokazywa? wzrost poziomu cukru we krwi po spo?yciu produktu zawieraj?cego w?glowodany.
Powstaje zatem RETORYCZNE pytanie, jak mo?e wp?ywa? b?onnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy si? przecie? nie wch?ania.
Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno ka?dy zespó? kabaretowy maj?cy ten temat w repertuarze.

Polecam Ci stron? o Panu politologu; Jego osobist?:
http://www.montignac.com/en/michel_mon

Wzrost poziomu cukru po spo?yciu produktów zarówno TY, jak i Pan Michel Montignac, znajdziecie na stronie internetowej;
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
__Ksi??k _pt._______: PORADNIK ?YWIENIOWY cz?owieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupe?nione.

Gospodarz planety, czyli Przyroda ustali?a dla organizmów ?ywych no?nik energii w t?uszczu, który si? wch?ania b?yskawicznie, i gwarantuje minimum 1 miesi?c ?ycia bez pokarmu. Wg politologa si? wydala.
A ja my?la?em, ?e KA?DY politolog ma jak?? odrobin? logiki. Chyba JEDNAK W TYM PRZYPADKU si? myli?em.

A Ty lepiej si? zapoznaj z __INDEKSEM ?YWIENIOWYM, tj. I? produktu; to zobaczysz jak to u?o?y? gospodarz. Trzeba si? do regu? gospodarza zawsze dostosowa? jak Ci? go?ci u siebie.
Nas na planecie Ziemia go?ci gospodarz, czyli PRZYRODA.
Pewien znany kucharz, oraz znana mistrzyni olimpijska si? do tego nie dostosowali.
Jaki wniosek. Prosty wniosek. Dostosuj si?, i nie powtarzaj nieprawd przyrodniczych, o których nic nie wiesz. Dokonaj zdrowych wyborów. Pozdrawiam Ci?.

P. S. Kompetencja i merytoryczna wiedza oty?ego, uroczego francuskiego politologa, gwarantuje pe?n? KOMPROMITACJ? wyznawców tzw. __INDEKSU GLIKEMICZNEGO, tj. IG produktu, którego ojcem biologicznym jest w?a?nie Pan Michel MONTIGNAC.
Sympatyczny Francuz, jest wielkim GURU dla niektórych ?ywieniowych podpowiadaczy, a na filmie wida?
w pe?ni Jego wiedz? i klas? naukow?.
BRAWO !! tak trzyma?; BLAMA? i PE?NA KOMPROMITACJA, k?amliwej wizji NIEPRAWD BIOLOGICZNYCH Jego bzdurnej teorii, jest gwarantowana i to ju? niebawem.

R E F L E K S J A:
__INDEKS ?YWIENIOWY, a; __INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa ró?ne spojrzenia na realia przyrodnicze.
I?; to identyfikacja ewolucyjnych dokona? przyrody. IG; to marketing, ob?uda i biznes.

Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ?YWIENIOWEGO, tj. I? produktu; pomog? nam we w?a?ciwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawid?owych.
Tabele I?, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; __INSTYTUT IRL KRAKÓW.

@@??cki
2010-07-12 00:51:00
ALE O CO CHODZI ???
@
2020-11-12 04:31:30
@
2020-11-23 00:27:43
@
2020-12-02 22:22:07
@
2020-12-06 01:48:49
@
2020-12-13 18:48:35
@
2020-12-16 10:32:00
@
2020-12-22 03:54:39
@
2021-01-15 23:25:30
  Str. 1/7   
Stronicuj po
10
20
50
100
Wszystkie



Pisz jako zalogowany internauta!


lub jeśli nie posiadasz loginu.
Pamiętaj! Tylko zarejestrowan użytkownicy mogą dodawać tematy i posty bez uprzedniej moderacji!

 

Projekt domu jednorodzinnego


© Copyright 2010 by SPI
Wykonanie: Planfirm.pl


napisz do nas!
praca w SPI
Dodaj swoją firmę do katalogu Dobry wzór 2010 - Interaktywny Plan Cmentarza Współpracujemy z:
Kruszywa Stargard
Polityka prywatności roboty ziemne
wyburzenia