@@Anita BRIX, Torino 2010-07-11 23:40:00 | 70. TEMAT.
K?AMSTWO, tj. swobodne podej?cie do faktów; czy?by lichy KABARET ?! MOTTO: REGU?A: wszystko MO?NA, co NIE MO?NA, byle z CICHA i z ostro?na. Przesy?am Panu/ poni?szy tekst do wiadomo?ci. Ja ten tekst napisa?em dla 15 letniego m?odego cz?owieka, zachwyconego tzw. __INDEKSEM GLIKEMICZNYM, po którym ten?e m?odzian przyty? w jednym roku ponad 30 kilogramów, i pe?en najg??bszej FRUSTRACJI zapyta? mnie o zdanie. Poni?ej prezentuj? moj? odpowied? dla tego oty?ego m?odzie?ca. __PODPOWIED?: 1. Wpisz sobie w Google: MONTIGNAC w TVN. 2. Wpisz sobie w Google: YouTube - dieta montignac cz??? 2 tvn.1. __: http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,17678 Tube __: http://www.youtube.com/watch?v=IfPMvUy8b filmik wiele wyja?nia. Zobaczysz swojego naukowca od tego IG, czyli __INDEKSU GLIKEMICZNEGO, który tak do ko?ca nie wie co mówi. Stwierdzenia i T?PA ja?owizna, któr? prezentuje jest widoczna go?ym okiem. To jaki? iluzjonista i mitoman. Ale to nie jest ?mieszne, bo przez ten IG, ludzie pogarszaj? stan zdrowia w cukrzycy nadwyr??aj?c swoje trzustki. Czekolada gorzka min. 70% cacao podnosi poziom cukru o 42%, chleb pumpernikiel, chleb pszenno ?ytni, podnosz? poziom o 53-74% wzrostu po spo?yciu. Figi suszone 58%, a czysta apteczna GLUKOZA o 74%. Te wzrosty nadwyr??aj? trzustki Polaków. Natomiast politolog od 16 lat w naszym kraju, pisze ?e nale?y spo?ywa? produkty wg IG; szczuple? i leczy? cukrzyc?. Rozumiem, ?e wg Niego leczenie cukrzycy polega na zam?czaniu trzustki. Ludzie umieraj? z powodu oty?o?ci i cukrzycy, faza wst?pna to choroby, nadwyr??ony bud?et naszego Pa?stwa, amputacje stóp cukrzycowych, zatory t?tnicze i ?ylne, przeci??one i zatrzymuj?ce si? serca. No i co, no i ju? czas z tym sko?czy?. A otyli; przecie? wg Michela MONTIGNACA ser ?ó?ty, szynka wieprzowa czyli ka?dy t?uszcz si? wydali, bo organizm te? wg Tego specjalisty, nadmiar t?uszczu __WYDALI. Produkty o niskim IG (w tabelach masa b??dów) z t?uszczem mo?na spo?ywa? bez ogranicze?. Pytanie zasadnicze: b?azenada czy OSZUSTWO ?! Cho?by teoria tego oty?ego Pana Michela Monignaca, jakoby w?glowodan o nazwie __B?ONNIK, który jest w?glowodanem NIE wch?aniaj?cym si? do krwi, wg Niego obni?a INDEKS GLIKEMICZNY produktu, a przecie? IG podobno ma pokazywa? wzrost poziomu cukru we krwi po spo?yciu produktu zawieraj?cego w?glowodany. Powstaje zatem RETORYCZNE pytanie, jak mo?e wp?ywa? b?onnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy si? przecie? nie wch?ania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno ka?dy zespó? kabaretowy maj?cy ten temat w repertuarze. Polecam Ci stron? o Panu politologu; Jego osobist?: http://www.montignac.com/en/michel_mon Wzrost poziomu cukru po spo?yciu produktów zarówno TY, jak i Pan Michel Montignac, znajdziecie na stronie internetowej; __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL __ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/ __Ksi??k _pt._______: PORADNIK ?YWIENIOWY cz?owieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupe?nione. Gospodarz planety, czyli Przyroda ustali?a dla organizmów ?ywych no?nik energii w t?uszczu, który si? wch?ania b?yskawicznie, i gwarantuje minimum 1 miesi?c ?ycia bez pokarmu. Wg politologa si? wydala. A ja my?la?em, ?e KA?DY politolog ma jak?? odrobin? logiki. Chyba JEDNAK W TYM PRZYPADKU si? myli?em. A Ty lepiej si? zapoznaj z __INDEKSEM ?YWIENIOWYM, tj. I? produktu; to zobaczysz jak to u?o?y? gospodarz. Trzeba si? do regu? gospodarza zawsze dostosowa? jak Ci? go?ci u siebie. Nas na planecie Ziemia go?ci gospodarz, czyli PRZYRODA. Pewien znany kucharz, oraz znana mistrzyni olimpijska si? do tego nie dostosowali. Jaki wniosek. Prosty wniosek. Dostosuj si?, i nie powtarzaj nieprawd przyrodniczych, o których nic nie wiesz. Dokonaj zdrowych wyborów. Pozdrawiam Ci?. P. S. Kompetencja i merytoryczna wiedza oty?ego, uroczego francuskiego politologa, gwarantuje pe?n? KOMPROMITACJ? wyznawców tzw. __INDEKSU GLIKEMICZNEGO, tj. IG produktu, którego ojcem biologicznym jest w?a?nie Pan Michel MONTIGNAC. Sympatyczny Francuz, jest wielkim GURU dla niektórych ?ywieniowych podpowiadaczy, a na filmie wida? w pe?ni Jego wiedz? i klas? naukow?. BRAWO !! tak trzyma?; BLAMA? i PE?NA KOMPROMITACJA, k?amliwej wizji NIEPRAWD BIOLOGICZNYCH Jego bzdurnej teorii, jest gwarantowana i to ju? niebawem. R E F L E K S J A: __INDEKS ?YWIENIOWY, a; __INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa ró?ne spojrzenia na realia przyrodnicze. I?; to identyfikacja ewolucyjnych dokona? przyrody. IG; to marketing, ob?uda i biznes. Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ?YWIENIOWEGO, tj. I? produktu; pomog? nam we w?a?ciwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawid?owych. Tabele I?, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; __INSTYTUT IRL KRAKÓW. |
@@??cki 2010-07-12 00:51:00 | ALE O CO CHODZI ???
|
@ 2020-11-12 04:31:30 |
@ 2020-11-23 00:27:43 |
@ 2020-12-02 22:22:07 |
@ 2020-12-06 01:48:49 |
@ 2020-12-13 18:48:35 |
@ 2020-12-16 10:32:00 |
@ 2020-12-22 03:54:39 |
@ 2021-01-15 23:25:30 |
• napisz do nas! • praca w SPI |
• Dodaj swojÄ… firmÄ™ do katalogu | • Dobry wzór 2010 - Interaktywny Plan Cmentarza | Współpracujemy z: Kruszywa Stargard |
• Polityka prywatnoÅ›ci | • roboty ziemne • wyburzenia |