@koralik 2005-09-29 22:28:00 | Kawalerskie gospodarstwo - produkty spo?ywcze
Poradnik dla m??czyzn ceni?cych sobie wolno??. ;) Radzimy wydrukowa? i przyczepi? w kuchni na lodówce. Istnieje du?e prawdopodobie?stwo, ?e poni?szy poradnik mo?e uratowa? wam ?ycie... 1. CHLEB. Ziarenka sezamu i maku to jedyne oficjalnie akceptowane "plamki"jakie mo?na zauwa?y? na powierzchni bochenka chleba. W?ochate, bia?e lub zielone placki dobitnie ?wiadcz? o tym, ?e twój chleb zamieni? si? w eksperyment z laboratorium farmaceutycznego. 2. JEDZENIE W PUSZKACH. Ka?da puszka z jedzeniem, która przybra?a kszta?t pi?ki musi by? natychmiast usuni?ta. Ostro?nie i delikatnie. 3. MARCHEWKA. Je?eli mo?esz ja zawi?za? na supe?ek, to znaczy, ?e nie jest ?wie?a. 4. P?ATKI ZBO?OWE. Generalna zasada mówi, ?e p?atki nale?y wyrzuci? je?li termin wa?no?ci up?yn?? co najmniej 2 lata temu. 5. SOS DO FRYTEK. Je?eli mo?esz go wyj?? z pojemnika i odbija? po pod?odze, to znaczy, ?e si? nie nadaje do jedzenia. 6. NABIA?. Mleko jest zepsute, kiedy zaczyna wygl?da? jak jogurt. Jogurt jest zepsuty, kiedy zaczyna wygl?da? jak twaro?ek. Twaro?ek jest zepsuty,kiedy zaczyna wygl?da? jak ?ó?ty ser. Chocia? ?ó?ty ser to nic innego, jak zepsute mleko i ju? nie mo?e by? bardziej zepsuty. Ser Cheddar jest zepsuty, kiedy zaczyna wygl?da? jak Brie, przy czym masz ?wiadomo??, ?e takiego gatunku nie kupowa?e? 7. JAJKA. Je?li co? puka od ?rodka, staraj?c si? wydosta? ze skorupki, to jajko prawdopodobnie jest nie pierwszej ?wie?o?ci. 8. PUSTE OPAKOWANIA. Wk?adanie pustych opakowa? ponownie do lodówki to stara sztuczka, ale przynosi skutek tylko je?li mieszkasz z kim?, lub masz kogo? do prowadzenia domu. 9. TERMINY WA?NO?CI. To NIE jest chwyt marketingowy, maj?cy na celu sk?onienie Ci? do wyrzucenia dobrego jedzenia tylko po to, ?eby? wi?cej wyda? na kolejne zakupy. Mo?e powiniene? powiesi? w kuchni kalendarz. 10. M?KA. M?ka jest zepsuta, kiedy si? rusza. 11. MRO?ONKI. Mro?onki, które sta?y si? integraln? cz??ci? oblodzonego zamra?alnika prawdopodobnie i tak stan? si? niejadalne zanim wyd?ubiesz je za pomoc? kuchennego no?a. 12. SA?ATA. Nie nadaje si? do jedzenia, je?li nie mo?esz jej usun?? z lodówki bez u?ycia papieru ?ciernego. Ani je?li jest w stanie p?ynnym. 13. MAJONEZ. Je?eli po spo?yciu nast?pi gwa?towna reakcja ?o??dka i reszty przewodu pokarmowego, to znaczy, ?e majonez by? zepsuty. 14. MI?SO. Je?eli otwarcie lodówki powoduje gromadzenie si? bezpa?skich psów przed Twoim domem, to oznacza, ?e mi?so si? zepsu?o. 15. ZIEMNIAKI. ?wie?e ziemniaki nie maj? korzeni, ?odyg ani bujnego listowia. 16. RODZYNKI. Nie powinny by? twardsze, ni? Twoje z?by. 17. SÓL. Na szcz??cie nie psuje si?. 18. PODUKTY NIEOZNAKOWANE. Wszystko, co nie jest w oryginalnym pakowaniu staje si? automatycznie podejrzane. 19. MD?O?CI. Wszystko, co wywo?uje md?o?ci jest niejadalne,chyba ?e s? to resztki wczorajszej, w?asnor?cznie przez Ciebie przygotowanej kolacji. 20. CHOMIK. Generalnie jedzenie nie powinno by? przechowywane d?u?ej, ni? trwa przeci?tny okres ?ycia chomika. Postaraj si? o to po?yteczne zwierz?tko i trzymaj je obok lodówki w celach pomiarowych. powodzenia :wink: |
@ 2020-11-16 02:50:46 |
@ 2020-11-25 07:05:30 |
@ 2020-12-03 17:29:02 |
@ 2020-12-06 21:06:05 |
@ 2020-12-13 03:21:02 |
@ 2020-12-28 07:26:36 |
@ 2020-12-31 02:16:04 |
@ 2021-01-12 08:55:30 |
@ 2021-02-03 21:14:29 |
• napisz do nas! • praca w SPI |
• Dodaj swojÄ… firmÄ™ do katalogu | • Dobry wzór 2010 - Interaktywny Plan Cmentarza | Współpracujemy z: Kruszywa Stargard |
• Polityka prywatnoÅ›ci | • roboty ziemne • wyburzenia |